Onverwachte inpiratie

Februari 2023

FEB 23

Met een belangrijke toespraak in het vooruitzicht kan het slim zijn om je te laten inspireren door andere sprekers. In zo’n zoektocht naar inspiratie en voorbeelden kom je vaak dezelfde namen tegen, namen die bekend zijn bij het grote publiek.
Maar wat nu als je op zoek bent naar wat originaliteit? Een stem die afwijkt van de standaard, iemand die in eerste instantie minder zichtbaar is maar minstens even inspirerend? Die zijn er ook! In overvloed zelfs. Graag delen we een paar parels met je.

“Jouw speech moet uit

jouw hart komen”

Maya Angelou was dichter, schrijfster en actrice, maar vooral stond ze bekend om haar woorden. In haar toespraken raakte ze haar publiek recht in het hart, haar boodschap kwam binnen en bleef bij je. Je voelde haar liefde voor zichzelf en voor haar luisteraars, dit maakte haar een van de grootste sprekers. Kijk en laat je inspireren door deze indrukwekkende spreker.

Eva Eikhout is presentatrice met een motto. ‘Droom groot, ze komen uit!’ Wanneer zij spreekt valt het op dat ze de urgentie van haar verhaal weet over te brengen. Zij is van plan haar doelen te bereiken en haar dromen waar te maken, deze powervrouw is niet te stoppen.

Happy Good Talk Marco Pesch storytelling public speaking by Kirsten van Santen 23 scaled

Raak je geïnspireerd?

Jack Ma is de mede-oprichter van Alibaba, een van de grootste e-commerce bedrijven ter wereld. Wanneer hij spreekt, vertelt hij zijn persoonlijke verhaal. Hij vertelt over zijn kwetsbaarheden, zijn fouten, dit maakt hem herkenbaar. Ook zijn beeldende manier van vertellen werkt fantastisch. ‘Een blinde man op de rug van een blinde tijger.’ Voel je zijn emotie? Dat betekent dat het werkt.

Jouw speech moet uit jouw hart komen. Toch is er niks mis met leren van een ander. Niet kopiëren, wel inspireren.

Geen geouwehoer

alleen goede verhalen